مهم ترین خواص تخم کتان قرمز

وحید عامل
۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۲
13 دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
مهم ترین خواص تخم کتان قرمز

خواص تخم کتان قرمز دارای شگفتی بسیاری است زیرا که این گیاه دارویی یکی از مغذی‌ترین مواد غذایی به شمار می‌رود که تا به امروز کمتر به آن پرداخته شده و اکثر مردم اطلاعات اندک و ناقصی درباره این گیاه دارند.

تخم کتان قرمز یکی از مواردی است که در طب سنتی نیز به استفاده از آن توصیه شده و خواص بی‌نظیری نیز درباره این گیاه ذکر شده است. بسیار از خواص موجود در کتان قرمز دقیقاً همان چیزی است که بدن ما به آن‌ها نیاز دارد و مصرف روزانه مقداری از آن می‌تواند نیاز بدن را به این مواد تأمین کند.

این گیاه یک محصول بهاری به حساب می‌آید که در آب و هوای معتدل علی الخصوص در مناطق نیم کره شمالی قابل کشت می‌باشد. امروزه این گیاه در مناطقی از اروپا و آسیا می‌روید. این گیاه از قدیم الایام مدنظر طبیبان بوده و از آن استفاده می‌کردند و حتی مطالبی نیز درباره پرورش و استفاده از کتان قرمز در مصر باستان و قبل از میلاد مسیح وجود دارد.

صنایع غذایی، پوشاکی و دارویی از مهمترین صنایعی هستند که کتان قرمز در آن‌ها کاربرد دارد. تخم کتان در دو نوع طلایی و قرمز وجود دارد که مشخصات تغذیه‌ای یکسانی دارند و اکثر به صورت روغن در بازار موجود هستند.

مهم‌ترین خواص تخم کتان قرمز

همانطور که پیش‌تر عنوان شد گیاه کتان قرمز دارای خواص متعددی است که از این حیث این گیاه را به ماده‌ای بینظیر تبدیل کرده است و با عنوان خواص کتان قرمز شناخته می شود. خواصی که ممکن است در دیگر گیاهان یافت نشود. متخصصین طی سنتی بر این باورند که طبع تخم کتان گرم و خشک بوده و روغن این گیاه نیز طبعی گرم و مرطوب دارد.

مهم ترین خواص کتان قرمز

مهم ترین خواص کتان قرمز

حال ما قصد داریم تا در ادامه این مقاله به بررسی و توضیح مهمترین خواص و فواید تخم کتان قرمز برای درمان بیماری‌ها بپردازیم. همچنین شما عزیزان می‌توانید برای خرید تخم کتان قرمز از فروشگاه گیاهان دارویی متین سلامت، خرید خود را انجام دهید.

اسید‌های چرب امگا ۳

از دیگر فواید تخم کتان قرمز می توان به مقدار زیادی آلفا لینولنیک اسید که از انواع اسید‌های چرب امگا ۳ به شمار می‌رود، است که برای سلامت قلب بسیار مهم است و اغلب در غذا‌های گیاهی می‌توان آن را پیدا کرد. این ماده یکی از اسید‌های ضروری برای بدن است که باید آن را از طریق مصرف موادی که آن را دارند تأمین کنید زیرا بدن قادر به تولید آن نیست.

تحقیقات حیوانی نشان داده که این ماده می‌تواند به کاهش التهاب و جلوگیری از رسوب کلسترول در رگ‌های خونی بدن، کمک کند. مصرف تخم کتان برای کاهش سطح کلسترول و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، جلوگیری از ابتلا به دیابت و کاهش میزان خطر سکته مغزی مناسب و مفید است.

فیبر

حدود هفت گرم دانه کتان آسیاب شده برابر حاوی دو گرم فیبر است که حدود ۵ و ۸ درصد از استفاده روزانه توصیه شده در مردان و بانوان را شامل می‌شود و دارا بودن فیبر از مهم‌ترین خواص تخم کتان قرمز محسوب می‌شود.

بذر کتان منبع فیبر است که از طریق تخمیر شدن توسط باکتری‌های روده می‌توانند از سلامت روده و منظم بودن عملکرد آن محافظت کنند. فیبر محلول موجود در آن، آب را در روده جذب می‌کند و هضم غذا را کند می‌سازد و می‌تواند به تنظیم سطح قندخون کمک شایانی کند. علاوه بر آن فیبر نامحلول در دانه کتان می‌تواند باعث عدم بروز یبوست شود و حرکات روده را منظم سازد و برای درمان اسهال نیز بسیار مؤثر است و می‌تواند انسداد روده را در مراحل اولیه نیز درمان کند.

آشنایی با خواص کتان قرمز

آشنایی با خواص کتان قرمز

کنترل فشارخون

از مهم‌ترین خواص کتان قرمز، کاهش سطح فشارخون است. مطالعات نشان داده که مصرف مکمل‌های تهیه شده با بذر کتان، می‌تواند تا حد قابل قبولی سطح فشارخون را پایین بیاورد. در تحقیقی دیگر این مسأله عنوان شد که مصرف ۴ قاشق غذاخوری از بذر کتان در مدت ۱۲ هفته، تا حد مناسبی توانسته است فشارخون افراد را کاهش دهد. خواص تخم کتان قرمز می‌تواند موجب کاهش ۲ میلیمتری جیوه و در نهایت از بین رفتن خطر سکته مغزی و عروق کرونر قلب شود.

کاهش وزن

برای کنترل و مدیریت وزن خود، می‌توانید از خواص تخم کتان قرمز استفاده کنید. تحقیقات نشان داده که مصرف نوشیدنی‌های حاوی فیبر کتان، باعث کاهش میزان گرسنگی و اشتهای افراد می‌شود که به این دلیل است که فیبر محلول موجب کند شدن روند هضم غذا شده و احساس سیری را افزایش می‌دهد و مناسب‌ترین راه برای کاهش وزن سریع است. مصرف مکمل‌های حاوی بذر کتان موجب کاهش وزن بدن، چربی‌های شکم و BMI می‌شود.

کاهش کلسترول

دانه کتان می‌تواند گزینه مناسبی برای کاهش سطح کلسترول خون شود و این موضوع از دیگر فواید کتان قرمز محسوب می‌شود. مطالعه‌ای از افرادی که از بیماری عروق محیطی رنج می‌بردند نشان داده است، مصرف روزانه ۳۰ گرم دانه کتان آسیاب شده باعث کاهش ۱۵ درصدی سطح کلسترول‌های بد می‌شود.

در مطالعه‌ای مشابه بر روی ۱۱۲ فرد مبتلا به فشارخون، مشخص شد که مصرف روزانه ۳۰ گرم دانه کتان در کاهش شاخص توده بدنی، کلسترول و فشار خون بسیار مؤثر است. به دلیل فیبر موجود در دانه کتان است که مصرف آن می‌تواند چنین خاصیت‌هایی داشته باشد که به نمک‌های صفراوی متصل می‌شود و همین عامل می‌تواند موجب کشیده شدن کلسترول از خون به کبد شود و سطح آن را کاهش دهد.

حفاظت در برابر سرطان

لیگنان موجود در تخم کتان قرمز که یک ترکیب گیاهی شمرده می‌شود، خواص بسیار بالایی برای درمان و مبارزه با سرطان دارد. دانه کتان چیزی در حدود ۷۵ الی ۸۰۰ برابر دیگر غذا‌های گیاهی لیگنان دارد و مصرف آن می‌تواند از بروز سرطان سینه برای بانوان یائسه جلوگیری کند.

مواد مغذی

علاوه بر خواص تخم کتان قرمز که بایستی بدانید، بایستی بدانید که بذر کتان که از قدیمی‌ترین محصولات زراعی دنیا به شمار می‌رود در دو نوع قهوه‌ای و طلایی کشت می‌شود که هر دوی آن‌ها به اندازه یکسان حاوی مواد مغذی هستند.

این گیاه حاوی مقدار زیادی از ویتأمین بی‌است که در متابولیسم انرژی و عملکرد سلول‌ها نقش مهمی دارد. همچنین دانه کتان منبع مفیدی برای مس می‌باشد که برای رشد مغز، سلامت سیستم ایمنی بدن و متابولیسم آهن اهمیت فراوانی دارد. ۷ گرم دانه کتان آسیاب شده حدود ۳۷ کالری دارد.

توضیحات تکمیلی

دانه کتان سرشار از ویتأمین‌ها ومواد مغذی بدن است و از این جهت می‌توان از خواص دانه کتان در بدنسازی بهره گرفت. تخم کتان منبعی برای پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، چربی‌های ترانس، اسید‌های چرب امگا ۳، ویتأمین‌های، B۱، B۵ B۶، B۷، B۹، کلسیم، آهن، فسفر و پتاسیم است. برای جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری‌های قلبی مصرف کتان بسیار مؤثر است. مصرف آن موجب تخت شدن شکم و از بین رفتن چربی‌های اضافی است.

استفاده از دانه کتان برای جلوگیری از بروز سرطان‌های سینه، روده و پروستات مؤثر خواهد بود و این موارد جزئی از خواص تخم کتان قرمز محسوب می‌شوند. تحقیقات نشان داده است که مصرف کتان می‌تواند گرگرفتگی ناشی از یائسگی را در زنان بکاهد و درد قاعدگی را کمتر کند.

از دیگر خواص تخم کتان قرمز و خوردن این بذر به افرادی که نسبت به مصرف غذا‌های دریایی آلرژی دارند توصیه می‌شود و همچنین می تواند از راهکار های درمان گیاهی نفخ معده به حساب آید. از دیگر فواید این گیاه می‌توان به: تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش آکنه و درد اگزما، از بین بردن خشکی پوست، کمک به سلامت چشم و… اشاره کرد. مصرف تخم کتان مانع از تنگ شدن دیواره‌های عروق خونی می‌شود و از بروز فشارخون و سکته قلبی جلوگیری می‌کند.

کلام آخر

در این مقاله از سایت متین سلامت تلاش کردیم تا مناسب‌ترین و مفید‌ترین اطلاعات را پیرامون کتان و خواص و فواید تخم کتان قرمز را در اختیار شما قرار دهیم. ‌امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما سودمند بوده باشد و با استفاده از خواص کتان قرمز، بهترین نتایج را به دست‌آورید.

13 دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.