راهکار های درمان گیاهی اسهال

وحید عامل
۲۷ فروردین, ۱۴۰۲
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
درمان گیاهی اسهال

درمان گیاهی اسهال، یکی از راه‌های درمان این عارضه بسیار بد و اذیت‌کننده می‌باشد. این بیماری جزء شایع‌ترین بیماری‌های جهان به شمار می‌رود که با اطمینانی بالا می‌توان گفت که همه‌ی افراد حداقل یکبار در زندگی خود با این مشکل مواجه شده‌اند.

در این مقاله از سایت متین سلامت قصد داریم تا به تعریف این بیماری، علل بروز آن و روش‌های مقابله و درمان اسهال بپردازیم. پس ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید.

اسهال چیست؟

اسهال را می‌توان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های جهان دانست که وضعیت خفیف، مزمن یا موقت آن می‌تواند زندگی شما را با اختلال مواجه کند. هرچند این بیماری ساده انگاشته می‌شود اما تکرار و تعدد و طولانی شدن زمان آن، بی‌شک عذاب‌آور خواهد بود.

طی مطالعاتی عنوان شده است که سالیانه دو میلیارد بیماری اسهال در جهان رخ می‌دهد و متأسفانه نزدیک به ۲ میلیون کودک زیر پنج سال در کشور‌های جهان سوم جان خود را در اثر این بیماری از دست می‌دهند. به مدفوع شل یا آبکی و غیر طبیعی اسهال گفته می‌شود که ناشی از باکتری، ویروس یا انگل می‌باشد. همچنین مشکلات و اختلالات دستگاه گوارش، می‌تواند زمینه ساز بروز اسهال مزمن شود. در صورتی که فرد به دفعات دفع مدفوع اما در حالت طبیعی داشته باشد، به آن این بیماری اطلاق نمی‌شود. در ادامه این مقاله، به صورت مفصل به بررسی و توضیح این بیماری خواهیم پرداخت. پس تا آخر همراه ما باشید.

علائم اسهال

هنگام درگیری با بیماری و فکر کردن به درمان گیاهی اسهال ابتدا لازم است با علائم آن آشنا شوید. با توجه به خفیف یا شدید بودن آن، ممکن است علائم مختلفی را تجربه کنید. ممکن است تعداد اندکی از علائم اسهال را داشته باشید و دچار این بیماری باشید که علامت اصلی این بیماری همان مدفوع شل و آبکی می‌باشد. از دیگر علائم اسهال خفیف می‌توان به: نفخ و گرفتگی شکم، نیاز شدید به اجابت مزاج و حالت تهوع اشاره کرد.

معرفی مهم ترین علائم اسهال

معرفی مهم ترین علائم اسهال

گاهی اوقات نیز احتمال دچار شدن شما با اسهال شدید نیز وجود دارد که اگر علائمی مانند: تب، کاهش وزن، استفراغ، کم آبی، درد شدید و دیده شدن خون در مدفوع را داشته باشید، با اسهال شدید رو به رو خواهید بود.

توجه داشته باشید که علائم اسهال شدید ممکن است عوارضی خطرناکی را به همراه داشته باشد. پس در صورت درگیر شدن با آن در اسرع وقت به دکتر مراجعه کنید.

علت بروز اسهال

حال وقت آن است که بدانیم دلایل ایجاد و علت اسهال چیست؟ در اکثر اوقات بروز این بیماری به دلیل بوجود آمدن عفونتی در دستگاه گوارش می‌باشد. از میکروب‌هایی که باعث ایجاد این مشکل می‌شوند می‌توان از: باکتری‌ها، ویروس‌ها و موجودات انگلی نام برد.

باکتری‌های سالمونلا، کمپیلوباکتر، اشریشیا و شیگلا از مهم‌ترین عوامل اسهال حاد در دنیا شناخته شده‌اند. این بیماری همچنین با نام اسهال مزمن عملکردی نیز یاد می‌شود که به علت این است که ظاهراً اندام‌های دستگاه گوارشی سالم هستند اما عملکرد مناسب خود را انجام نمی‌دهند.

عوامل ایجاد اسهال

عوامل ایجاد اسهال

سندروم آی بی‌اس که یک سندروم روده تحریک‌پذیر است، در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته بعنوان شایع‌ترین علت ایجاد اسهال عملکردی شناسایی شده است. این بیماری علائم متعددی مانند گرفتگی، درد شکم و تغییر عادت‌های روده‌ای را به بار می‌آورد که باعث یبوست یا ایجاد مدفوع آبکی خواهد شد. از دیگر عوامل بروز بیماری اسهال شدید، بیماری التهابی روده یا‌ای بی‌دی می‌باشد. در ادامه به بررسی مهمترین دلایل بروز اسهال مزمن خواهیم پرداخت.

عفونت‌های مزمن

یکی از دلایل بروز اسهال مزمن وجود عفونت‌های مزمن در بدن می‌باشد و مصرف آنتی بیوتیک‌ها، می‌تواند این مشکل را برای اشخاص به بار بیاورد. درمان گیاهی اسهال براثر عفونت مزمن می‌تواند راهکار خوبی باشد.

کولیت میکروسکوپی

گاهی افراد مسن درگیر با این نوع از اسهال می‌شوند که اغلب به صورت مداوم خواهد بود و اصلی‌ترین علت ایجاد آن، التهاب می‌باشد.

اسهال سوء هاضمه و سوء جذب اسهال سوء هاضمه به دلیل اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و اسهال سوء جذب به علت اختلال در جذب مواد مغذی رخ می‌دهد.

غدد درون ریز

ممکن است گاهی اوقات علائم هورمونی موجب بروز اسهال شوند که در بیماری‌های آدیسون و تومور‌های کارسینوئید ایجاد می‌شود.

اسهال‌امیکرون

عده‌ای زیادی از بیماران گوارشی با ویروس‌امیکرون درگیر بودند که از علائم گوارشی‌امیکرون می‌توان به: حالت تهوع، درد شکم، استفراغ و اسهال اشاره کرد.

راه های پیشگیری از اسهال

برای پیشگیری از ابتلا به بیماری اسهال، رعایت نکات ذیل مؤثر خواهد بود.

شستن دست‌ها

یکی از راه‌های مهم در جلوگیری از ابتلا به اسهال، شستشوی کامل دست‌ها با آب و صابون خواهد بود که به حفظ سلامتی شما نیز کمک خواهد کرد.

راه های جلوگیری از اسهال

راه های جلوگیری از اسهال

واکسن

یکی از علت‌های بروز اسهال روتاویروس می‌باشد که برای جلوگیری از آن، زدن واکسن روتاویروس توصیه می‌شود.

غذا

پخت و نگهداری غذا در دمای مناسب و عدم استفاده از غذا‌های فاسد شده، یکی دیگر از راه‌های پیشگیری از ابتلا به اسهال می‌باشد.

مواردی مانند عدم مسواک زدن با آب لوله‌کشی، عدم مصرف فرآورده‌های شیر، عدم مصرف گوشت خام یا نیم پز، عدم استفاده از سبزی‌های خام و شسته نشده، جوشاندن آب پیش از نوشیدن و… از دیگر مواردی هستند که می‌توانند باعث جلوگیری از ابتلا به بیماری اسهال در افراد شوند.

راهکار های درمان اسهال

بیماری اسهال جزء آن دسته از بیماری‌هایی قرار می‌گیرند که راه درمان ساده و راحتی دارد یکی از آنها، درمان گیاهی اسهال می‌باشد. هرچند ممکن است دارو‌های بدون نسخه در برخی موارد جوابگو نباشند و بروز بیماری ناشی از عفونت یا انگل باشد که در این صورت باید به متخصص گوارش مراجعه کرد.

راه های درمان اسهال

راه های درمان اسهال

توصیه می‌شود اگر بیماری شما همراه با تب یا مشاهده خون در مدفوع بود، از درمان‌های بدون نسخه پرهیز کرده و به دکتر مراجعه کنید. به صورت کلی درمان‌هایی برای رفع این بیماری وجود دارد که در ادامه به مختصر شرح خواهیم داد.

آنتی بیوتیک‌ها

معمولاً متخصصین برای رفع و درمان عفونت یا وجود انگل‌هایی که زمینه ساز بروز این بیماری شده‌اند، یک آنتی بیوتیک را برای شما تجویز کند.

داروی بیماری خاص

گاهی ممکن است اسهال نشانه‌ای از وجود چند بیماری دیگر مانند سندروم روده تحریک‌پذیر، التهاب روده‌ای و یا رشد بیش از اندازه باکتری‌ها باشد. از این پزشک بعد از تشخیص با تجویز داروی مناسب می‌تواند آن را درمان کند.

پروبیوتیک‌ها

برخی از پزشکان، مصرف پروبیوتیک‌ها را برای درمان اسهال مؤثر می‌دانند. گروهی از این پروبیوتیک‌ها که یک باکتری خوب محسوب می‌شوند گاهی برای ایجاد دوباره یک بیوم سالم در جهت مبارزه با بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

درمان گیاهی اسهال

استفاده از دارو‌های گیاهی نیز برای درمان بیماری اسهال، بسیار مؤثر است و می‌توانید برای یک درمان ساده، سریع و بدون عوارض از این گیاهان استفاده کنید. در ادامه به بررسی مهم‌ترین دارو‌های گیاهی برای درمان اسهال می‌پردازیم.

روش های درمان گیاهی اسهال

روش های درمان گیاهی اسهال

دارچین

دارچین، یکی از ادویه جات محبوب و خوش عطر به شمار می‌رود که درمان گیاهی اسهال، یکی از خواص دارویی فراوان این گیاه محسوب می‌شود. طبع این گیاه گرم و خشک است و می‌تواند از بروز نفخ و تحرکات روده جلوگیری کند.

خاصیت ضد باکتریایی و ضد میکروبی این گیاه، سبب می‌شود که حتی اگر دلیل بروز اسهال در شما از عوامل بیماری‌زا باشد، باعث پاکسازی بدنتان از این علت‌های بیماری شود. برای درمان اسهال روزانه ۴ گرم دارچین را دم کرده و مصرف کنید. توجه داشته باشید که استفاده بیش از اندازه دارچین ممکن است موجب بروز حساسیت شود.

زنجبیل

از گذشته دور نیز از ریشه گیاه زنجبیل به عنوان یک داروی قوی و مناسب برای درمان اسهال استفاده می‌شده است. خواص ضد باکتریایی و ضد میکروبی این گیاه، می‌تواند به آسانی عوامل بیماری‌زا که سبب ایجاد اسهال شده‌اند را از بین ببرد.

خواص زنجبیل در درمان اسهال

خواص زنجبیل در درمان اسهال

طبع این گیاه گرم و خشک است و جالب است بدانید که این داروی گیاهی همانند یک مسکن، درد‌های شکمی و نفخ ناشی از اسهال را تسکین می‌دهد. برای درمان بیماری اسهال می‌توانید روزانه ۴ گرم از پودر زنجبیل را دم کرده و مصرف کنید. توجه کنید که مصرف بیش از اندازه زنجبیل ممکن است نتیجه عکس بدهد و باعث بروز مشکلات معده شود.

ریحان

یکی دیگر از راه های درمان گیاهی اسهال، مصرف ریحان است. ریحان یکی از بهترین دارو‌های گیاهی برای درمان اسهال به شمار می‌رود. استفاده از این گیاه علاوه بر درمان اسهال و استفراغ، موجب تقویت معده شده و می‌تواند از ابتلا به اسهال جلوگیری کند.

برای کاهش درد معده، می‌توانید روزانه دو تا سه بار از ترکیب آب ریحان و آب ریشه زنجبیل استفاده کنید. مصرف چای ریحان همراه با عسل نیز برای درمان اسهال مفید خواهد بود.

بابونه

مصرف بابونه از بهترین راه‌ها برای درمان اسهال به شمار می‌رود. خواص ضد درد این گیاه، می‌تواند راهکار مناسبی برای تسکین درد معده و مانعی در برابر بروز اسهال باشد. مصرف این گیاه علاوه بر این، باعث کاهش التهاب روده خواهد شد. از این رو برای درمان بیماری اسهال می‌توانید روزانه یک قاشق بابونه را با یک قاشق چایخوری برگ نعناع دم کرده و آن را مصرف کنید. لازم به ذکر است بابونه می‌تواند در بهبود آفت دهان نیز مفید باشد.

خاکشیر

یکی از بهترین دارو‌های گیاهی در زمینه درمان گیاهی اسهال خاکشیر محسوب می‌شود. این گیاه که خواص دارویی فراوانی دارد از دیرباز تا کنون به عنوان جزء در شربت‌ها برای کنترل عطش شناخته می‌شود. جالب است بدانید که مصرف این گیاه، برای درمان اسهال و یبوست بسیار مفید خواهد بود. برای درمان اسهال، باید مقداری خاکشیر را همراه با آب سرد و عسل مخلوط کرده و بنوشید. علاوه بر آن مصرف خاکشیر موجب سم زدایی بدن شما نیز خواهد شد.

آنغوزه

یکی از گیاهان بهاری کمتر شناخته شده، آنغوره است که سرشار از آنتی اکسیدان می‌باشد. این گیاه که خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد می‌تواند برای درمان اسهال بسیار مفید باشد. برای اینکار باید روزانه ۳ گرم گیاه آنغوره را به صورت دم کرده مصرف کنید.

با توجه به نکاتی که در بالا عنوان شد، بیان این مطلب نیز خالی از لطف نخواهد بود که همانطور که مصرف دارو‌های شیمیایی ممکن است عوارضی را به بار بیاورد، استفاده از دارو‌های گیاهی نیز امکان دارد در برخی مواقع مشکلاتی را در افراد ایجاد کند. پس قبل از مصرف دارو‌های گیاهی نکات ذیل را در نظر داشته باشید:

  • بانوان باردار بدون تجویز پزشک نباید از هیچ روش درمانی برای رفع اسهال استفاده کنند.
  • اگر بروز اسهال در شما به دلیل وجود انواع عفونت هاست، ممکن است استفاده از دارو‌های گیاهی موجب تشدید آن عفونت شود.
  • برای درمان اسهال در نوزادان، به هیچ عنوان از دارو‌های گیاهی استفاده نکنید و حتماً به پزشک مراجعه کنید.
  • اگر دچار حساسیت هستید، در مصرف دارو‌های گیاهی احتیاط کنید.

کلام آخر

برای درمان هر بیماری، قطعاً روش مختلفی مانند درمان‌های شیمیایی، گیاهی و… وجود دارد و امروزه به دلیل عدم داشتن عوارض خاص، دسترسی ساده و قیمت ارزان‌تر بسیاری از مردم به درمان از طریق مصرف گیاهان دارویی روی آورده‌اند.

ما در این مقاله از سایت متین سلامت تلاش کردیم تا مفیدترین و خلاصه‌ترین اطلاعات را در خصوص درمان گیاهی اسهال، علل ایجاد طریق مصرف دارو‌های گیاهی را در اختیار شما مراجعه‌کنندگان محترم قرار دهیم. ‌امید است با مطالعه و کسب دانشی ارزشمند، در راه بهبود، درمان و پیشگیری از این بیماری موفق باشید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.