روش‌های درمان کم خونی با گیاهان دارویی

وحید عامل
۲۰ فروردین, ۱۴۰۲
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
درمان کم خونی با گیاهان دارویی

درمان کم خونی با گیاهان دارویی یکی از موضوعات داغ این روزها می‌باشد. یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی که در کشور ما وجود دارد و اکثرا نیز در بانوان یافت می‌شود، کم خونی است. هنگامی که هموگلوبین خون کم و از رنگ سرخی آن کاسته می‌شود به آن کم خونی اطلاق می‌شود.

از مهم‌ترین عواملی که باعث ایجادکم خونی می‌شوند می‌توان به

  • کمبود آهن
  • پروتئین
  • ویتأمین ب

اشاره کرد و اصلی‌ترین راه برای مقابله با کم خونی، پیدا کردن روشی برای جبران کمبود‌ها در بدن است. یکی از مهم ترین راهکار های جبران این عارضه، درمان کم خونی با گیاه دارویی است. قبل از اینکه به سراغ معرفی مفید ترین گیاهان دارویی برای درمان کم خونی بپردازیم، لازم است با این عارضه به خوبی آشنا شوید.

کم خونی چیست؟

غالبا نوجوانان نیز ممکن است در معرض ابتلا به کم خونی قرار بگیرند و بهترین کار، اقدام به موقع برای مقابله و درمان است زیرا در صورت عدم رسیدگی به موقع می‌تواند اثرات بدی به همراه داشته باشد.

کم خونی زمانی اتفاق می‌افتد که بدن شما به اندازه کافی، گلبول‌های قرمز سالم برای حمل اکسیژن به اندام‌ها را نداشته باشد. گلبول‌های قرمز سرشار از آهنی به نام هموگلوبین هستند و فقر آهن در بدن موجب می‌شود که بدن در تشکیل هموگلوبین ناتوان شده و کم خونی پدید آید.

کم خونی چیست؟

کم خونی چیست؟

کم خونی انواع گوناگونی دارد اما کم خونی ناشی از عدم آهن کافی، شایع‌ترین نوع این بیماری است.

چگونه متوجه کم خونی شویم؟

در ادامه به این مطلب خواهیم پرداخت که چگونه متوجه کم خون بودن بدنمان شویم؟

اگر احساس خستگی دائمی دارید و برای انجام دادن کار‌ها توان ندارید، اگر در کار خود متمرکز نیستید، اگر دچار سردرد یا سرگیجه و ضعف هستید، اگر با کوچکترین ضربه ناخن‌هایتان آسیب می‌بینند و اگر در مقابل کوچک‌ترین بیماری‌ها، بدنتان دچار ضعف شدید می‌شود باید احتمال داد که شما با کم خونی مواجه شده‌اید.

هرچند این موارد از شایع‌ترین علائم ابتلا به کم خونی هستند، اما بطور قطع نمی‌توان گفت که وجود هر کدام از این موارد، می‌تواند دلیلی بر قطعیت کم خونی باشد. اما اگر این موارد مشاهده شد و بعد از معاینه پزشک معالج نیز تأیید شد، آنگاه است که باید برای درمان مشکل و بیماری کم خونی اقدام کنید.

افراد در معرض کم خونی چه کسانی هستند؟

در ادامه مقاله درمان کم خونی با گیاهان دارویی به معرفی مهم‌ترین گروه‌هایی که در معرض ابتلا به کم خونی هستن می پردازیم.

بانوان

بانوان به دلیل اینکه در دوره‌های عادت ماهیانه و زایمان با از دست دادن خون مواجه هستند، در معرض ابتلا به کم خونی قرار دارند.

نوزادان

ممکن است بدن نوزادان آهن کمتری را دریافت کند و زیرا آهن مواد غذایی جامد به آسانی جذب نمی‌شود.

کودکان

بدن در هنگام رشد به آهن زیادی احتیاج دارد و کودکان ۱ تا ۲ ساله در این مواقع ممکن است با کم خونی رو به رو شوند.

افراد در معرض کم خونی

افراد در معرض کم خونی

افراد بالای ۶۵ سال

این افراد به دلیل استفاده از رژیم غذایی فاقد آهن و برخی بیماری‌های مزمن و استفاده احتمالی از دارو‌های رقیق‌کننده خون، در معرض ابتلا به کم خونی هستند.

برخی از بیماری‌ها ارثی هستند و نمی‌توان از بروز آن جلوگیری کرد. بعضی از انواع کم خونی نیز چنین حالتی دارند اما با این حال با اصلاح رژیم غذایی و بهره‌گیری از مواد غذایی و پروتئین‌ها و ویتأمین‌های مناسب می‌شود از بروز کم خونی جلوگیری کرد.

برای مثال آب کافی بنوشید زیرا مطالعات نشان داده‌اند که که نوشیدن آب به حفظ سطح هموگلوبین کمک می‌کند. از غذا‌های حاوی آهن و ویتأمین‌های B۹، B۱۲، Cاستفاده کنید.

با مصرف عدس، پسته و اسفناج آهن مورد نیاز بدن را از منابع طبیعی دریافت کنید و جزء راهکار های درمان کم خونی با گیاهان دارویی به حساب می‌آید. همچنین با مصرف گوشت گاو بدون چربی و بوقلمون از منابع پروتئینی نیز آهن را جذب بدن کنید. استفاده از غلات کامل و سبزیجات با برگ تیره نیز نیاز بدن به ویتأمین B را نیز تأمین می‌کند.

بهترین گیاهان دارویی برای کم خونی

در این بخش از مقاله در وبلاگ متین سلامت لازم است به معرفی بهترین گیاهان دارویی برای درمان کم خونی بپردازیم و ذکر کنیم چطور درمان کم خونی با گیاهان دارویی امکان پذیر است.

بهترین گیاهان دارویی برای کم خونی

بهترین گیاهان دارویی برای کم خونی

گزنه

گزنه حاوی مقدار زیادی ویتأمین C و آهن است. یکی از بهترین روش‌ها برای درمان کم خونی با گیاه دارویی استفاده از آهن و ویتأمین سی است و شما می‌توانید با استفاده از گیاه گزنه با یک تیر دو نشان‌زده و از آهن و ویتأمین سی موجود در گزنه بهره‌مند شوید.

برای اثرگذاری بیشتر می‌توانید گزنه را بصورت روزانه و برای چند هفته استفاده کنید. دمنوش‌های این گیاه نیز می‌تواند گزینه مناسبی باشد. از این رو چند عدد برگ گزنه را بخشکانید و بکوبید و در آب جوش قرار دهید و از دم کشیده آن بنوشید.

کنجد

کنجد مملو از آهن است که در درمان کم خونی نیز از آن استفاده می‌شود. کنجد سیاه که یکی از انواع آن است، برای درمان کم خونی بسیار توصیه شده است. می‌توانید ۲ قاشق غذاخوری از آن را در مقداری آب به مدت ۳ ساعت خیس کنید و پس از آسیاب و ترکیب با عسل، روزانه ۲ مرتبه استفاده کنید.

اسفناج

یکی دیگر از گیاهانی که در درمان کم خونی اثر فراوانی دارد، اسفناج است. اسفناج بالاترین میزان آهن در بین سبزیجات برگ سبز را دارد به طوری که حدود ۱۰۰ گرم اسفناج تازه حدود ۲۵% از مصرف روزانه آهن می‌باشد.

تاثیر اسفناج در درمان کم خونی

تاثیر اسفناج در درمان کم خونی

بدن ما به آهن احتیاج دارد زیرا که آهن عنصری حیاتی برای تولید گلبول‌های قرمز است. برای استفاده از اسفناج نیز می‌توانید روزانه بار از سوپ اسفناج به مدت یک ماه استفاده کنید.

افسنتین

متخصصین طب سنتی اعلام کرده‌اند که این گیاه در رفع کم خونی بسیار مؤثر است و این گیاه را برای درمان کم خونی با گیاهان دارویی توصیه می‌کنند. برای بهره بردن از خواص این گیاه می‌توانید مقداری از برگ افسنتین را در یک لیتر آب جوش قرار دهید و دم کشیده آن را همراه با عسل و قبل از وعده شام و ناهار میل کنید. این گیاه را می‌توانید در عطاری آنلاین متین سلامت پیدا کنید.

خرما

خرما حاوی مواد بسیاری از ویتأمین‌ها و پروتئین هاست و همواره به عنوان جایگزین مواد غذایی نیز شمرده می‌شود. خرما می‌تواند چربی بدن تا حد قابل توجهی کاهش دهد و برای از بین بردن ترشحات معده و رفع بوی بد دهان نیز می‌توانید از خرما استفاده کنید.

جعفری

جعفری نیز می‌تواند نقش مؤثری در درمان کم خونی در طب سنتی ایفا کند. جعفری که بومی منطقه مدیترانه است در تسریع بهبود کم خونی بسیار مناسب است. این گیاه سرشار از آهن بوده و می‌تواند کمبود آهن در بدن را جبران کند. استفاده از دمنوش جعفری نیز متداول است و علاوه بر این به عنوان یک سبزی خوش عطر و خوش طعم، می‌توانید در کنار غذا‌های خود از آن استفاده کنید.

از گیاهان دیگری که برای درمان کم خونی ذکر شده‌اند می‌توان به: شنبلیله، گل ختمی، مویز، و یونجه اشاره کرد که هر کدام در جایگاه خود دارای فواید و خواص سرشاری هستند که می‌توان از آن‌ها بهره گرفت. علاوه بر این، حبوباتی نیز وجود دارند که می‌توانند در درمان کم خونی مؤثر واقع شوند. این حبوبات مانند: انواع لوبیا قرمز، چیتی ف چشم بلبلی و سیاه، دانه سویا، نخود و نخود فرنگی سرشار از منابع آهن و اسید فولیک هستند که درمان کم خونی را تسریع می‌سازند.

همچنین مصرف مغز‌ها و دانه‌هایی همچون بادام هندی، پسته، کنف، دانه کدو تنبل و دانه آفتابگردان نیز می‌تواند به درمان کم خونی کمک فراوانی بکند.

کلام آخر

در این مقاله از سایت متین سلامت تلاش کردیم تا مفیدترین و خلاصه‌ترین اطلاعات درباره کم خونی، علل پیدایش آن و راه‌های درمان کم خونی از طریق گیاهان دارویی را در اختیار شما قرار دهیم. ‌ناگفته نماند که کم خونی می‌تواند عوارض مستقیم و غیر مستقیمی نیز داشته باشد و باعث ایجاد بیماری دیگری در بدن مانند دیابت یا آفت دهان شود. امیدواریم با اصلاح رژیم غذایی و بهبود کیفیت وضع زندگی و تغییر لایف استایل‌های غلط، شاهد ریشه کن شدن بیماری‌ها و عوارض ناشی از آن، در جامعه باشیم.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.